Εβδομάδα προετοιμασίας γευμάτων: συνταγές για να προετοιμάσετε τα γεύματά σας εκ των προτέρων

Η προετοιμασία γευμάτων σημαίνει να προετοιμάζετε εκ των προτέρων τα γεύματα της εβδομάδας ή τουλάχιστον να αναμένετε τη δουλειά μερικές ημέρες κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, συχνά το πρόβλημα δεν είναι να βάζουμε κάτι στο τραπέζι για δείπνο, αλλά πάνω απ ‘όλα να προετοιμάζουμε κάτι «υγιές», πλούσιο σε λαχανικά.

Επειδή θέλουμε μπορούμε να τρώμε με ασφάλεια ζυμαρικά με βούτυρο και σούπα με το τυρί (φαγητό για εξαιρετική άνεση), αλλά αν θέλουμε να μαγειρέψουμε λαχανικά που απαιτούν προετοιμασίες λίγο «πολύ καιρό για να γίνουν« κατά την πτήση »όταν επιστρέψουμε από την εργασία στο βράδυ, είναι καλό να οργανώνεται εγκαίρως.

Μου αρέσει πολύ το μαγείρεμα, αλλά προτιμώ να το κάνω «εν σειρά»: Αφιερώνω 2-3 ώρες το Σάββατο ή την Κυριακή για να συνεχίσω με τις προετοιμασίες της εβδομάδας και στη συνέχεια την Τετάρτη ή την Πέμπτη περνάω άλλο ζευγάρι ωρών για την ολοκλήρωση της εβδομάδας.

Ελέγξτε το ντουλάπι

Οι ανάγκες μου; Βελτιστοποιήστε το χρόνο για να μαγειρέψετε τα λαχανικά, γιατί θα τρώμε πολύ και δεν έχω χρόνο κάθε μέρα να τα μαγειρεύω για πτήση, τόσο στο μεσημεριανό όσο στο δείπνο (τρώμε περισσότερο στο σπίτι).

Πριν καν να κάνετε τα ψώνια στην αγορά, ελέγχετε καλά το ντουλάπι και τον καταψύκτη και κάντε μια λίστα με αυτά που ήδη έχετε: με αυτόν τον τρόπο συχνά θα πρέπει να αγοράζετε πολύ λιγότερα από ό, τι νομίζετε, και πάνω απ ‘όλα, κάνετε όχι, δεν θα σπαταλάτε ποτέ φαγητό με προϊόντα που λήγουν επειδή ξεχάσατε σε μια γωνία. Φτιάξτε ειδικά τα όσπρια στο κουτί: τώρα όλοι καταλαβαίνουμε ότι, για να γίνουμε πιο βιώσιμοι, πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος και ψαριών. Και μετά ας δοκιμάσουμε, καταναλώνοντας περισσότερα όσπρια.

Μαγειρέψτε «μάζα»: ένα το ίδιο συστατικό για δύο παρασκευάσματα

Το πράγμα που βρίσκω πολύ πιο προσιτό, μαγειρεύει εν σειρά τα λαχανικά και τα άλλα συστατικά, για χρήση σε διαφορετικές συνταγές. Με αυτόν τον τρόπο απλά για να συνδυάσετε μεταξύ τους, για να πάρετε περισσότερα και πιάτα πρωτότυπα και διαφορετικά, δεν βαριούνται ποτέ. Αυτή η μέθοδος είναι τέλεια ειδικά το χειμώνα, όταν δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία λαχανικών εποχιακά: με αυτόν τον τρόπο επίσης το «συνηθισμένο» κουνουπίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δημιουργικότητα, με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων και συστατικών.

Πώς να μαγειρέψετε το ίδιο συστατικό σε σειρά για δύο διαφορετικά παρασκευάσματα:

  • Αγοράστε δύο κομμάτια από κάθε λαχανικό.
  • Πλύνετε και καθαρίστε καλά τα λαχανικά και τοποθετήστε το για να πληκτρολογήσετε τα μπολ από την κουζίνα.
  • Μαγειρέψτε κάθε είδος λαχανικών μαζί, χρησιμοποιώντας τον ατμό ή το βράσιμο.
  • Σε αυτό το σημείο χωρίστε σε μερίδες πιο μικρά τα λαχανικά μαγειρεμένα σε ποσότητα.
  • Συνθέστε τα πιάτα ή τα δοχεία και αποφασίστε τι θα καταναλώσετε εντός δύο ημερών και τι θα καταψύξετε.

Για παράδειγμα, εάν μαγειρεύετε το ρύζι μπασμάτι στον ατμό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους: ως συνοδευτικό για κάρυ, στιφάδο, τσίλι, παρασκευάσματα κρέατος και ψαριού και επίσης μπολ.

Εάν μαγειρεύετε το μπρόκολο ή το κουνουπίδι στον ατμό, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε τη ζύμη, να κάνετε βελούδινη, να φτιάξετε κεφτεδάκια χορτοφάγους ή vegan για να φτιάξετε από περίγραμμα έως κρέας ή ψάρι, ή ακόμη και να «ψητό» λαχανικών ή λαζάνια.

Το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το κουνέλι και όλα τα ψάρια στον ατμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυσικό, ή να πηδήξετε στο γουόκ για να τα κάνετε τραγανά, «orientalizzarli» με τη σάλτσα σόγιας, «indianizzarli» σε κάρυ ή ακόμα και να τα μετατρέψετε σε μπάλες μπαστούνια ή τραγανό μπούστο σε βρεγμένο ή φούρνο.

Το κουσκούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λευκό χρώμα, ως συνοδευτικό για κάρυ ή στιφάδο, ή συμπληρωμένο με λαχανικά πέστο, ή ακόμα και με τα λαχανικά σοταρισμένα σε ένα τηγάνι ή ψημένο στο φούρνο, και ακόμη και σε κεφτεδάκια. Ρεβίθια, φακές και φασόλια στο κουτί θα προσφερθούν πολύ καλά για σούπες, βελούδινα, κεφτεδάκια λαχανικά, πιάτα ζυμαρικών, χούμους διαφόρων τύπων.

Παράδειγμα εβδομαδιαίου μενού με πολύ γρήγορο γεύμα

Για παράδειγμα, με λίγα συστατικά (ρύζι, κουσκούς, κοτόπουλο, σπανάκι, μπρόκολο και ρεβίθια), μπορείτε να προετοιμάσετε:

  • Λευκό ρύζι με κοτόπουλο με κρέμα σπανάκι: Λευκάρετε το σπανάκι, πιέστε τα καλά και φρουλατένιο ένα μέρος με λάδι, αλάτι και παρμεζάνα. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι σε λίγο λάδι, προσθέστε την κρέμα σπανάκι και ολοκληρώστε το μαγείρεμα. Τέλος σερβίρεται σε ένα κρεβάτι από ρύζι λευκό στον ατμό.
  • Κροκέτες ρυζιού σε σαφράν με λαχανικά στο φούρνο: ανακατέψτε το ρύζι στον ατμό με σαφράν, αυγό, παρμεζάνα, αλάτι, κύβους ζαμπόν μαγειρεμένα και ψίχουλα. Διαμορφώστε τις σε κροκέτες και μαγειρέψτε τις στο φούρνο μαζί με πολλά μικτά λαχανικά κομμένα σε μπαστούνια και καρυκεύματα με λάδι, αλάτι και βότανα για γεύση.
  • Κεφτεδάκια κουσκούς με σπανάκι: ανακατεύουμε το κουσκούς με λαχανικά αναμεμειγμένα στο φούρνο, αυγό, παρμεζάνα και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια. Σερβίρετε με σπανάκι σε ένα τηγάνι εμπλουτισμένο με παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
  • Κους-κους με ρεβίθια και λαχανικά στο φούρνο: μαγειρέψτε τα λαχανικά στο φούρνο με βότανα αναμεμιγμένα και λάδι, προσθέστε τα στο κουσκούς, προσθέστε τα ρεβίθια και ρυθμίστε το λάδι και το αλάτι.
  • Κεφτεδάκια ρεβίθια και μπρόκολο με πατάτες στο φούρνο: πουρέ τα ρεβίθια με μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό, αλάτι, παρμεζάνα, πιπέρι και ένα αυγό. Σχηματίστε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρέψτε στο φούρνο με τις πατάτες.
  • Το ρύζι σοτάρεται με κοτόπουλο, καρότα και αμύγδαλα στη σάλτσα Σόγια: κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες και αφήστε το να φυσήσει με καρότα ζουλιέν, αμύγδαλα και σάλτσα σόγιας.
  • Ζυμαρικά με κρέμα μπρόκολου και γκοργκόνζο: ανακατέψτε το μπρόκολο με λίγο νερό από τα ζυμαρικά και το γκοργκόνζολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *