Για Μένα

Στην κουζίνα βρίσκουμε τον ικανότατο σεφ Joe Kurauchi που έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής στο πολύ καλό Hama (του Δημήτρη Παππά) στην Γλυφάδα και ήρθε στην Ελλάδα έχοντας ένα πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό από εστιατόρια όπως το El Bulli και το The Fat Duck και με τελευταίο σταθμό του το Morimoto της Νέας Υόρκης. Ο Kurauchi προτείνει μια κουζίνα με επιρροές από, αλλά κάνει τους δικούς του συνδυασμούς, δίνει το δικό του στίγμα. Το παιχνίδι με τις μικρές δροσερές σαλάτες (φύκια, καλαμάρι, παντζάρι με τζίντζερ, καβούρι-αγγουράκι-σουσάμι), τα ρολάκια με γαρίδα, αγγουράκι και αβοκάντο, το καρπάτσιο λαβράκι με τις ωραίες οξύτητες, το sasami (φιλέτο κοτόπουλο σε στιλ yakitori) με τις δύο σάλτσες, γλυκόξινη και με wasabi, όλα συνθέτουν μια κουζίνα με άποψη, τεχνική και ωραίες δόσεις πειραματισμού.